Tot mai mulţi copii interesaţi de „atelierul de matematică” de la Şcoala nr. 17

atelierul de matematicaProiectul  „O altfel de scoala – Educaţia excelenţei merge” mai departe şi are din ce în ce mai mult succes în rândul elevilor pasionaţi de matematică.

Este al cincilea an de când proiectul iniţiat şi desfăşurat la Şcoala nr 17 de către profesoarele Andreea Chirilă şi Rada Nastasia reuneşte în acelaşi loc cei mai iscusiţi elevi din Botoşani la matematică.

Mai exact, este vorba despre un curs de matematică gratuit la care participă elevi din toate şcolile care se înscriu şi selectaţi apoi în urma unei testări.

Anul acesta, în urma preselecţiei, au fost admişi câte 35 de elevi pentru fiecare clasă din cele două care vor funcţiona în cadrul proiectului.

„La ambele clase au fost admişi câte 35 de elevi cu toate că iniţial stabilisem doar câte 25 de elevi de clasă.  Elevilor le sunt propuse probleme cu un grad de dificultate ridicat sau foarte ridicat,  selectate din Gazeta Matematică, culegeri , portalul Viitoriiolimpici.ro. sau creaţii proprii de probleme. Elevii provin de la şcolile: 6, 7, 8, 10, 17, Liceul Pedagogic, Liceul de Arte”, a spus Andreea Chirilă, iniţiatorul acestui proiect.

În total, s-au înscris pentru aceste cursuri 156 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a, căci cursul se adresează doar acestor categorii de vârstă.  Cursul se finalizează în luna mai când va avea loc şi un concurs de matematică la care copiii vor participa. „Proiectul se desfăşoară de patru ani, acesta fiind al 5-lea an consecutiv.

 Se va finaliza în luna mai, când copiii vor participa la un concurs. Alături de mine, care predau pentru clasa a 4, lucrează şi doamna învăţătoare Rada Nastasia, care predă pentru cei de clasa a III a. Acest proiect nu se putea desfăşura dacă organizatorii nu ar fi fost sprijiniţi de inspectorii şcolari Alina Manuela Robu, Sebastian Mihalache, Rica Rotaru, Constantin Siminiceanu”,  a mai spus Andreea Chirilă.

Proiectul este sprijinit de asemenea de conducerea unităţii de învăţământ gazdă care se preocupă în fiecare an pentru dotarea spaţiului de desfăşurare cu consumabile, cu procurarea diplomelor şi a medaliilor care sunt acordate celor mai buni cursanţi.

One thought on “Tot mai mulţi copii interesaţi de „atelierul de matematică” de la Şcoala nr. 17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *