Cazuri tratate şi neplătite la Secţia Pediatrie: Nu poţi să laşi copiii la uşa spitalului

spitalul de copiiReprezentanţii Secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean acuză că numărul internărilor depăşeşete numărul impus de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi că actele medicale efectuate în plus nu sunt plătite. Potrivit medicului Aurel Tinca, numai luna trecută pe secţia pe care o conduce au fost trataţi şi externaţi 300 de copii, iar contractul a fost de 220 de cazuri.

Noi am încercat să creştem numărul de internări pe zi. Diferenţa de cazuri înseamnă cheltuieli. Sunt 70-80 de copii care au fost trataţi, că nu poţi să-i laşi la uşa spitalului şi trebuie să-i tratezi, iar în mod normal ar trebui să fie finanţate aceste acte medicale„, a spus Tinca.

Medicii pediatri spun că patologia este în creştere, iar posibilităţile materiale tehnice sau umane sunt în scădere.

Trebuie bine reţinut acest lucru de cei care conduc destinele acestei societăţi. Se fac eforturi foarte mari, cu personal puţin, cu posibilităţi tehnice puţine şi în carenţe materiale forţat induse de situaţie, se fac eforturi mari pentru a ne menţine la un nivel care să confere totuşi un statut de spital judeţean. La spitalul nostru se adresează populaţia infantilă din tot judeţul„, a mai spus Tinca.

One thought on “Cazuri tratate şi neplătite la Secţia Pediatrie: Nu poţi să laşi copiii la uşa spitalului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *