Reportaj Gândul de la „Atelierele Viitorului” PSD. Gheorghe Vâzdoagă în „duel” cu purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan

Gheorghe Vazdoaga la Conferinta TSD BotosaniÎn timp ce Victor Ponta şi Crin Antonescu îşi împărţeau covrigii împăcării în faţa camerelor de televiziune, în sălile şi pe holurile Palatului Parlamentului tropăiau vineri sute de social-democraţi din toată ţara, veniţi la Consiliul Naţional şi încălzindu-se, de dimineaţă, la „Atelierele Viitorului” – reuniuni tematice coordonate de responsabilii de domenii din PSD. Nebăgat în seamă de presă şi nici chiar de Victor Ponta, Atelierul de Comunicare a reunit o unealtă de forţă a oricărui partid, sub oblăduirea vorbitorului şef al PSD, Cătălin Ivan: oamenii care „dau pe goarnă” în teritoriu, către presa locală şi popor, realizările măreţe de prin birourile de la Bucureşti.

„PSD pe o singură voce” este lozinca ce le bagă minţile în cap celor câteva zeci de purtători de cuvânt şi comunicatori ai PSD din teritoriu, în timp ce unii stau ciorchine în jurul lui Cătălin Ivan, iar alţii sunt mai tentaţi de o amandină cu frişcă de la bufetul vecin cu sala de conferinţă. E greu însă să ai o singură voce, atunci când „din fotoliu” de la centru ţi se zice una, iar „în iarbă”, de la judeţ în jos, te loveşti de alta. Miza este însă „uriaşă” în 2014, când au loc două rânduri de alegeri în care PSD aleargă singur, iar comunicarea este cea care te urcă sau te coboară, după cum le zice expert comunicatorilor Cătălin Ivan.

O broşură de 21 de pagini, cu „Bilanţul Guvernului Ponta” şi ce promite de acum încolo că vor face Ponta şi PSD pentru popor le este împărţită oamenilor în mape, ca să ştie ce să spună presei şi oamenilor când se întorc acasă, la organizaţiile PSD locale. Sună măreţ, dar unii nu sunt convinşi că pot să bage asta oamenilor în cap.

O altă problemă ar fi comunicarea realizărilor Guvernului Ponta. Pe hârtie arată bine, dar când le spui oamenilor, rişti să îţi sară în cap. Cătălin Ivan a încercat să le explice portavocilor PSD că dacă nu se laudă singuri, nu îi laudă nimeni.

Eurodeputatul PSD, Catalin Ivan
Eurodeputatul PSD, Catalin Ivan

„La televizor, m-am săturat să mi se spună ce nu facem şi că nu se întâmplă. Nu există un jurnalist, un trust media, o televiziune care să se ocupe de imaginea cuiva din politică. De ce ne-ar lăuda ei, când noi nu suntem în stare să ne lăudăm? Nu este treaba televiziunilor, a ziarelor, a portalurilor de ştiri să promoveze munca noastră. Să ne critice, da. Fără să exagerăm, fără să venim cu cifre false, pe cifrele oficiale ale INS, sunt studii făcute de instituţii internaţionale, europene, care arată că în România actualul guvern duce ţara într-o direcţie bună. E foarte important să comunicăm pe o singură voce, pentru că dacă una spunem în teritoriu, în judeţe, şi alta la Bucureşti, oamenii vor simţi imediat ruptura din mesaj şi nu vom mai fi credibili”, le spune oamenilor Cătălin Ivan.

Explicaţia lui Cătălin Ivan nu l-a mulţumit însă pe Gheorghe Vâzdoagă, secretarul executiv de la PSD Botoşani, înfierbântat de războiul local pe care social-democraţii îl duc cu PNL în inima Moldovei.

Am eu o vorbă: unii vin din iarbă, alţii vin din fotolii. Noi venim din iarbă, intrăm în contact zi de zi cu oamenii şi ştim poziţia lor. Dincolo de materialele pe care ni le-aţi prezentat, avem o problemă: omul de rând are modul lui special de a percepe performanţa guvernamentală şi eu nu cred că dacă ascundem gunoiul sub preş rezolvăm problema, din contră, o agravăm.Am citit aici, mărim pensiile. Este foarte adevărat, dar când te duci într-o sală dintr-un centru de comună, cu 30-40-100 de oameni şi le spui asta, e suficient ca unul singur să zică: fraţilor, nu aţi mărit pensia nici cu 1%, pentru că 3,75% înseamnă inflaţia. Şi atunci întreaga sală va reacţiona într-un singur mod. Luăm şi nişte măsuri care astăzi loveşte taximetriştii, mâine loveşte micii întreprinzători, şi tot ne îndepărtăm de noi anumite segmente ale societăţii”, îşi continuă Gheorghe Vâzdoagă peroraţia.

„Am o stare de disconfort când tot timpul mi se spune – spuneţi că totul este bine, iar liberalii atacă din toate unghiurile”

La Botoşani, bătălia e până la sânge, după cum îşi lasă colegii să înţeleagă Gheorghe Vâzdoagă, secretarul executiv al PSD Botoşani, lucru care îl lasă cu ochii lărgiţi de stupefacţie pe Cătălin Ivan.

Domnu’ Cătălin, la Botoşani lucrurile nu s-au schimbat. Din contră, fiara rănită care era PDL şi-a tratat rănile şi a ieşit cu baioneta la umăr. De asemenea, noi avem un adversar pe faţă acolo, PNL, şi credeţi-mă că am o stare de disconfort când tot timpul mi se spune – spuneţi că totul este bine, că noi ne ţinem de cuvânt, iar ei atacă din toate unghiurile. Noi la Botoşani lucrăm în ilegalitate, dar ni se spune nu atacaţi. E o problemă reală, ni se reproşează că dăm din scandal în scandal: aţi început cu CFR-ul, apoi cu Oltchim, cu gazele de şist, cu Roşia Montană”, fierbe pesedistul botoşănean.

Prinşi între atacurile şefului de Consiliu Judeţean care este al PNL şi principala televiziune locală, care este a lui Cătălin Flutur, fostul primar de la PDL, pesediştii din Botoşani se simt încolţiţi.

Sursa: Gândul

 

One thought on “Reportaj Gândul de la „Atelierele Viitorului” PSD. Gheorghe Vâzdoagă în „duel” cu purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *