Poliţist condamnat la închisoare pentru omor

sef-de-post-279x300Un fost şef de secţie de Poliţie din Darabani a fost condamnat la ani grei de închisoare după ce a omorât în bătaie un bărbat din Viişoara. Sentinţa a fost dată vineri de judecătorii Tribunalului Botoşani, însă nu este definitivă.

Mircea Grigore a fost conamnat la 12 de închisoare cu executare pentru omor deosebit de grav, iar alţi doi colegi ai acestuia, agenţii  Dan Sebastian Bonchiş şi Vasile Pricope Bogdan, au fost condamnaţi la câte cinci luni de înschisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă.

Potrivit anchentatorilor pe 26 mai 2012, fostul şef de secţie a lovit cu pumnii şi picioarele pe Ioan Ciobanu, de 53 de ani din satul Viişoara, în timp ce acesta se afla încătuşat în postul de poliţie, unde fusese adus pentru provocarea unui scandal public. Victima a decedat cinci zile mai târziu la un spital din Iaşi.

Ceilalţi doi agenţi au lovit victima şi i-au adus injurii, însă experizele au stabilit că loviturile aplicate de ei nu au avut legătură cu decesul.

 

2 thoughts on “Poliţist condamnat la închisoare pentru omor

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Agentul de politie Adam Alin fost sef de post la Mihalaseni a primit 18 ani de inchisoare pentru un caz de tortura similar.Nu vad de ce instanta de judecata a manifestat intelegere si clementa pentru astfel de bestii care umbresc imaginea politiei nationale.Astept u n punct de vedere oficial al IPJ Botosani prin care sa se delimiteze/distanteze de asemenea elemente .Citand un mare maestru Cms.sef.dr. Serbanoiu Viorel pentru care am tot respectul cuvenit pentru un om integru si bun profesionist ” INSTITUTIA POLITIEI A FOST SI TREBUIE SA REDEVINA FRATELE MAI MARE AL CETATEANULUI”.Sa dea Dumnezeu maestre sa vi se indeplineasca visul pentru care ati aplicat in politie , de a iesi la pensie dintr-o institutie complet demilitarizata,cu in grad ridicat de profesionalizare,impartiala si in slujba cetateanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *