Preşedintele TDL Botoşani, Adrian Poclid: Tinerii botoșăneni așteaptă locuri de muncă create real de actuala putere…

adrian poclidTineretul Democrat Liberal Botoşani susţine Strategia de combatere a şomajului lansată la Job Creation Youth Summit, unul dintre cele mai mari evenimente YEPP ( Youth of the European Peoples Party- Tineretul Popular European) de către TDL Romania. Atât evenimentul cât şi documentul amintit sunt iniţiativele tinerilor democrat liberali ca urmare a creşterii alarmante a şomajului în rândul tinerilor. Tinerii din Organizaţia Judeţeană PDL Botoşani agreează ideea acestui document în condiţiile în care Botoşaniul se confruntă cu aceeaşi problemă în ciuda promisiunilor şi a declaraţiilor actualei puteri privind crearea de noi locuri de muncă.

De un an de zile, PSD vorbeşte de noi locuri de muncă, în campania electorală de anul trecut, Ovidiu Portariuc a promis 2000 de locuri de muncă, dar, în realitate, sub guvernarea USL,  şomajul în rândul tinerilor, la nivel naţional şi local, a crescut enorm.

„Locurile de muncă create la mall sau la nu știu ce fabrică de confecții anunțate de domnul Portariuc nu sunt cele așteptate de botoșăneni de la PSD și primarul Ovidiu Portariuc. Tinerii botoșăneni așteaptă locuri de muncă create real de actuala putere prin demararea unor investiții noi pentru că e ușor pentru oricine să se laude cu locurile de muncă rezultate în urma lucrărilor începute de PDL și criticate vehement de ei în campania electorală sau de orice alt angajator din oraş. Tinerii vor locuri de muncă, vor să muncească aici, acasă”, a declarat Adrian Poclid, preşedintele TDL Botoşani.

Strategia Naţională de Combatere a Şomajului cuprinde soluţii de rezolvare a şomajului prin măsuri concrete ca reducerea poverilor fiscale pentru  persoanele care angajează tineri şi pentru tinerii antreprenori, adaptarea sistemului educaţional la cerinţele pieţei muncii şi nu în ultimul rând, combaterea şomajului prin stimularea antreprenoriatului.

Pentru fiecare dintre aceste măsuri sunt făcute propuneri concrete, reale, unele începute chiar în guvernarea PDL cum ar fi, de pildă scăderea taxelor cu asigurările sociale pentru 1 an de zile în cazul în care o firmă angajează un tânăr în primul an de la absolvire în privinţa diminuării poverilor fiscale. Tot aici se prevede o scădere a impozitului pe profit/venit, aplicat unei persoane juridice, pe o perioadă de 1 an de zile, condiţiile aplicării acestei măsuri fiind desigur în funcţie de cifra de afaceri a companiei.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care doresc să-şi întemeieze propria afacere, TDL propune scutirea integrală, pe termen de 1 an, de la plata impozitului pe profit/venit, pentru companiile economice nou înfiinţate de tineri sub 35 de ani, condiţia fiind asigurarea a cel puţin 5 locuri de muncă şi minim 3 ani de funcţionare activă.

Pentru ca documentul lansat să nu rămână la stadiul de vorbe goale, TDL va solicita, într-o primă fază, crearea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai organizațiilor de tineret ale tuturor partidelor politice prezente în Parlament, pentru a gasi soluţii concrete în ceea ce priveşte combaterea şomajului în rândul tinerilor

Ne dorim o opoziţie constructivă, fără scandal şi promisiuni deşarte pentru că oamenii s-au săturat să audă vorbe şi să nu vadă fapte. Dorim să atragem atenţia actualei guvernări că lucrurile nu sunt aşa cum ei au promis că vor fi odată ce vor prelua puterea. Au promis tinerilor că vor avea locuri de muncă, locuinţe, reabilitare unor drumuri. Nu s-a făcut nimic. TDL doreşte să se implice în a găsi soluţii concrete pentru tineri, pentru că suntem tineri şi ne pasă de viitorul nostru, ne putem aduce aportul împreună cu tinerii de la celelalte organizaţii de tineret în rezolvarea acestei probleme”, a mai spus Adrian Poclid, preşedintele TDL Botoşani. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *