Flutur despre creditul luat de Primărie: BERD a dat împrumut la apă cu dobândă de 2,2%, iar noi luăm cu 7,4%

catalin flutur (2)Fostul primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, consideră că Primăria Botoşani nu trebuia să se mai împrumute de la bănci cu cele aproape 60 milioane lei. El susţine că din rambursările care vin pe proiecte se acopereau sumele de bani pentru Cornişa, în timp ce la termie s-a votat un credit pentru a plăti motoarele şi cazanele de la Termica, care, spune el, şi acelea au fost plătite.

La termie nu ne trebuiau atâţia bani. Nu trebuie să luăm bani mai mulţi decât ne trebuie ca să avem ce plăti dobânzi. Pe de altă parte, dobânda este foarte, foarte mare. Dublă faţă de primul credit şi cu două puncte procentuale mai mare decât ultimul credit când era criza în toi. BERD a dat împrumut la apă cu dobândă de 2,2%, iar noi luăm cu 7,4% în momentul în care nu ne mai trebuiau banii ăia. Anul trecut în noiembrie ne trebuiau, poate şi anul acesta prin februarie-martie, dar atât cât să facem o plată la constructor pentru că banii ăia se întorc”, a spus Cătălin Flutur.

Primăria a luat un împrumut de 34 de milioane lei de la Banca Mondială pentru proiectul privind reabilitarea sistemului de termoficare, însă se mai împrumută şi cu 25 milioane lei pentru parcul Cornişa.

One thought on “Flutur despre creditul luat de Primărie: BERD a dat împrumut la apă cu dobândă de 2,2%, iar noi luăm cu 7,4%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *