Transportul cu autobuze electrice ar putea fi implementat la Botoşani doar cu fonduri europene

autobuz electricMunicipalitatea va merge pe varianta înlocuirii tramvaielor cu autobuze electrice doar dacă investiţia este realizată cu fonduri europene. Reprezentanţii Primăriei Botoşani spun că bugetul local nu permite realizarea unei astfel de investiţii şi că nici societatea Eltrans nu o poate realiza cu fonduri proprii. Viceprimarul Cosmin Andrei a participat, săptămâna trecută, la o conferinţă legat de transportul electric, la Timişoara, unde o companie chinezească a prezentat detalii despre un autobuz electric.

A fost prezentat un autobuz electric care se estimează că va avea un cost de 450 mii euro. Este o soluţie interesantă, pentru că acest autobuz electric aduce o economie municipalităţii pentru un singur autobuz de 33 mii euro pe an, iar garanţia pentru acumulatori, care este cea mai mare problemă la o maşină electrică, este 3500 de cicluri de încărcare. La o încărcare a acumulatorilor de o dată pe zi, înseamnă zece ani. În acest timp ar funcţiona cu costuri foarte, foarte mici, dar cu o invetiţie iniţială foarte mare„, a spus Cosmin Andrei.

Reprezentanţii Primăriei susţin că autobuzele electrice reprezintă o soluţie pentru transportul local, dar poate fi implemtată doar cu accesarea fondurilor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *