Botoşănean prins cu 5000 de pachete ţigări de contrabandă într-o benzinărie

masina cu tigariPoliţiştii de frontieră botoşăneni au confiscat  5000 pachete ţigări cu timbru de acciză  Republica Moldova, pe care un cetăţean român le transporta cu un autoturism fără a deţine documente legale.

În data de 5 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul B.C.M.I.I.T./ S.T.P.F. Botoşani au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, în baza unei informaţii deţinute, pe raza municipiului Dorohoi.

Pe timpul acţiunii a fost identificat autoturismul marca Volkswagen Golf în incinta unei staţii de alimentare cu carburanţi, care era condus de cetăţeanul român Cosmin S., în vârstă de 24 de ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului poliţiştii de frontieră au observat mai multe colete din carton învelite în folie de polietilenă, ce prezentau inscripţii specifice de baxuri cu ţigări Monte Carlo.

În vederea efectuării unui control amănunţit, persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul S.T.P.F. Botoşani, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit  10 colete ce conţineau 5.000 pachete ţigări marca Monte Carlo, cu timbru de acciză R. Moldova.

Bărbatul a declarat că ţigările nu sunt ale  sale şi că a fost solicitat  de către o persoană pe care nu o cunoaşte să le  transporte din localitatea  Păltiniş în localitatea Hîrlău, judeţul Iaşi, pentru aceasta urmând să primeasca la destinaţie o sumă de bani.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare totală de 45.174 lei şi autoturismul, în valoare de 9.000 lei, au fost confiscate, iar pe numele lui Cosmin S. poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *