Cel mai tânăr pacient botoşănean în comă alcoolică: trei luni

bebelusCel mai tânăr pacient care a ajuns la spital în comă alcoolică a avut … trei luni. Cazul i-a uimit şi pe medicii pediatri botoşăneni. Ei spun că bebeluşul a ajuns la spital în comă alcoolică de la laptele matern.

Am avut comă alcoolică la sugar, dar nu pentru că a băut el, săracul, ci a băut maică-sa şi i-a dat prin lapte. L-a adus în comă alcoolică la spital„, a declarat medicul Aurel Tinca, de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean.

Tot în comă alcoolică a ajuns şi un copil de trei ani, care a băut accidental dintr-un pahar de vin, lăsat pe masă de părinţi. Cele mai multe cazuri de comă alcoolică sunt înregistrate în rândul elevilor de liceu, în mediul urban, dar şi în rândul elevilor de gimnaziu, în mediul rural. Cadrele medicale mai trag un semnal de alarmă: proporţia fetelor şi băieţilor care ajung la spital în comă alcoolică este egală.

A venit un copil care s-a îmbătat, la ţară, cu unchiul lui în cârciumă, nu accidental. Să nu vă imaginaţi că beau mai mult băieţii decât fetele. Fete, băieţi vin după consum exagerat de alcool, în comă alcolică. Au venit în comă de grad I, II sau III„, a mai spus medicul Tina.

Cea mai mare alcoolemie la minori a fost de peste 1 la mie. Medicii spun că de vină sunt părinţii în astfel de situaţii, dar şi societatea, microclimatul familial, dar chiar şi dascălii elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *