Stelian Pleşca, în faţa instanţei: „Câteodată politica ce se face nu este ceea ce se vede”

 

turcanu la tribunal 1
Florin Turcanu, la Judecătoria Botoşani

Secretarul coordonator al PNL a fost audiat, miercuri, în dosarul în care Florin Ţurcanu, preşedintele organizaţiei judeţene, este acuzat de fals intelectual.

Stelian Pleşca a fost interogat în calitate de martor propus de Ţurcanu şi a menţionat că a participat la şedinţa din 21 iunie 2009, a Delegaţiei Permanente, când s-a luat decizia exlcuderii din partid a mai multor membri ca urmare a lipsei rezultatelor la alegerile europarlamentare.
Consilierul local a declarat că nu a fost convocat la acea şedinţă, însă a participat să vadă cum se desfăşoară şi a fost de faţă când s-a luat decizia excluderii a 20 de membri de partid, printre care îşi aminteşte de George Ostafie şi Cristina Bahrin.

„Să spun drept, la acea vreme, nici nu ştiam ce înseamnă şedinţa Delegaţiei Permanente. Am fost acolo pentru că am participat activ la lucrările partidului din campanie. Ţin minte că şedinţa a fost condusă de Florin Ţurcanu, iar conţinutul hotărârilor a fost redactat de secretariat. Ulterior documentele erau puse pe masă în faţa preşedintelui pentru a le semna. Şedinţele partidului nu se înregistrează niciodată. Câteoadată politica ce se face nu este ceea ce se vede”, a declarat Stelian Pleşca.

La dosar există o înregistrare, despre care apărătorul lui Florin Ţurcanu susţine că este parţială, a şedinţei Delegaţiei Permanente. Pe înregistrare nu se aude cum se pune în discuţie şi se hotărăşte excluderea membrilor din partid.

Un alt martor audiat a fost viceprimarul municipiului Dororhoi, Constantin Bursuc.

După audieri instanţa a decis programarea unui termen special pentru ascultarea înregistrării precum şi acordarea unui nou termen de judecată la data de 10 decembrie în vederea audierii unor noi martori.

Preşedintele Consiliului Judeţean este acuzat de fals intelectual după ce ar fi falsificat unele documente ce priveau excluderea din partid a foştilor consilieri judeţeni Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie.

 

 

2 thoughts on “Stelian Pleşca, în faţa instanţei: „Câteodată politica ce se face nu este ceea ce se vede”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *