Noi cursuri de jurnalism pentru copii la Botoşani

reporter buzzAsociaţia Buzzmedia lansează un nou curs de jurnalism pentru copii. Astfel, copiii care vor deveni mici reporteri ai ziarului Buzz, singura publicaţie scrisă de copii, adresată deopotrivă părinţilor, bunicilor şi copiilor, vor avea ocazia să descopere lumea minunată de dincolo de scenă, să stea de vorbă cu oameni deosebiţi, cu personalităţile oraşului, cu vedetele care ajung în oraşul nostru şi, nu în ultimul rînd, vor învăţa să scrie o ştire de presă, un reportaj, un articol, vor cunoaşte tainele realizării unui interviu.

Cursul de jurnalism se adresează copiilor cu vârste între 9 și 15 şi este încadrat în două luni calendaristice (16 ore), câte două întâlniri săptămânale (fiecare întâlnire având durata de o oră). Participanții vor învăța cum să scrie și să structureze o cristi popovici reporter buzzstire/un articol de presă, astfel încât acesta să fie cât mai atractiv pentru cititor, despre  tehnica interviului, a reportajului, a anchetei, a portretului, a editorialului, despre surse, despre tehnica piramidei inversate, despre citarea surselor și intervievarea lor, despre atribuțiile unui jurnalist.

Tot în cadrul aceluiași curs, sunt incluse și lecții de inițiere în televiziune și radio (dicție, stimularea spontaneității și a creativității, arta vorbirii în fața camerelor de filmat și la radio-prezentare tv/radio (Intonație, ritm, accentuare, identificarea stilului de prezentare prin exerciții practice), tehnici de filmarireducere a tracului etc.

Lecțiile se vor desfășura pe exemple reale, se vor baza pe foarte multă practică şi vor fi adaptate vârstei celor care participă.

Înscrierile se fac la adresa [email protected].  Detalii suplimentare despre costul cursului la telefon 0722.246.257.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *