Fost director al unei societăţi din subordinea CJ, trimis în judecată pentru înşelăciune

sediu ParchetUn fost director al Societăţii de Drumuri şi Poduri SA a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, pentru înşelăciune.

Dorinel Răileanu, de 54 de ani, este acuzat că în calitate de administrator al societăţii, a indus în eroare Consiliul Judeţean pentru a realiza cifra de afaceri. Directorul a înregistrat facturi fiscale fictive, cauzând un prejudiciu de 111.397 de lei.

Societatea de Drumuri şi Poduri a intrat în insolvenţă în anul 2010, după ce a rămas fără cea mai mare parte din activitate. Firma a fost în subordinea Consiliului Judeţean până în anul 2006, când a fost privatizată, întregul pachet de acţiuni fiind cumpărat de societatea vasluiană Telido.

Vasluienii trebuiau să achite în şapte rate preţul de cumpărare stabilit la 400.000 de lei, însă nu a mai avut fondurile necesare pentru plata ultimei tranşe şi a fost nevoită să disponibilizeze angajaţi. În toamna anului 2008, acţionarii au decis să vândă toate utilajele către societatea Construct Com, deşi au câştigat contractul de deszăpezire.

2 thoughts on “Fost director al unei societăţi din subordinea CJ, trimis în judecată pentru înşelăciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *