Abatorul familiei preşedintelui CJ, sancţionat de Garda Naţională de Mediu

inaugurare abator florea carn
Abatorul Florea Carn Dracşani

Abatorul ce aparţine familiei preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a fost suspus unui control din partea comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor, pe numele societăţii Florea Carn a fost întocmită o sancţiune pentru o neregulă constatată.

Astfel, potrivit comisiarilor, societatea nu a raportat analizele apelor vidanjate, la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Sancţiunea aplicată abatorului din Suliţa a fost un avertisment.

Florin Ţurcanu a afirmat că verificările s-au desfăşurat pe o perioadă de trei zile şi au fost ca urmare a unei reclamaţii.

„A fost un control inopinant, însă nu au găsit nereguli. Abatorul este corect”,  a spus preşedintele CJ.

În cursul acestui an comisarii de la nivel central au controlat toate abatoarele din judeţ, unele inspecţii fiind tematice, însă altele pe baza unor sesizări primite. Abatoarele au ieşit cu bine în urma verificărilor.

Unitatea de procesare din Suliţa a făcut obiectul unor investigaţii ample, în cursul anului trecut, în urma scandalului cărnii de cal ajunse în lasagna marca Findus ajunsă în Marea Britanie.

Televiziunea naţională din Germania a făcut un amplu reportaj cu abatorul deţinut de familia Ţurcanu prezentând şi faptul că în acea perioadă, Mihai Ţurcanu, fratele lui Florin Ţurcanu, era vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

De altfel, în timpul scandalului cărnii de cal şi abatorul Doly Com a intrat în atenţia autorităţilor, fiind iniţial prezentat ca una dintre unităţile ce erau acuzate de francezi că a exportat carne de cal în loc de vită. În urma verificărilor s-a constat că societatea respecta normele legale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *