CJ vrea să ia un împrumut de la BERD şi pentru drumuri

lucrari Tehnic Asist pe drumul Cristinesti-0 Racovat (2)Conducerea Consiliului Judeţean intenţionează să se împrumute din nou de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a moderniza mai multe drumuri judeţene. Florin Ţurcanu a spus că urmează să se pregătească documentaţia pentru perfectarea unui alt împrumut, pentru a grăbi modernizarea celor 132 de km de drumuri judeţene ce urmează să fie reabilitate prin credit de angajament.

Am proiectul de 1.200 miliarde care l-am aprobat în Consiliu Judeţean prin credit de angajament patru ani, iar în şedinţa de luna aceasta voi veni cu un proiect şi modific soluţia . Era în prima faza soluţiii prin reciclare, iar acum rămâne reciclare şi mai pun două straturi de asfalt deasupra în aceeaşi bani, în 9 miliarde lei pe km, unde va intra proiectare, execuţie şi am mai suplimentat cu asfaltul să am garanţie mai mare, minim cinci ani garanţie. Am aprobat pe credit de angajament patru ani, dar ideea mea este să se finalizeze această investiţie până în 2016 cel târziu„, a spus Florin Ţurcanu.

El spune că urmează se se facă o analiză şi funcţie şi de gradul de îndatorarea al judeţului va fi solicitată şi suma. Gradul de îndatorare al judeţului la bănci este de aproape 30%.

One thought on “CJ vrea să ia un împrumut de la BERD şi pentru drumuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *