Competiţie şahistică la Botoşani

sah nevazatoriÎn perioada 1- 3 noiembrie 2013, sediul Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani a găzduit cea de-a doua ediţie a Memorialului şahistic „Gheorghe Bursuc”. În competiţia ce a fost supervizată de arbitrul internaţional Radu Şofran au intrat cei mai buni opt şahişti nevăzători din ţară şi trei şahişti nevăzători botoşăneni, cu rezultate foarte bune la nivel naţional.

La momentul inaugural al evenimentului – ce este inclus în calendarul Federaţiei Române de Şah – a fost prezent Ştefan Dodiţă, rudă a regretatului Gheorghe Bursuc, Silvia Diaconu, preşedinta Asociaţiei Judeţene de Şah Botoşani, Radu Anghel – inspector de specialitate în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Botoşani şi Elena Filipescu, de la Casa Corpului Didactic Botoşani.

Clasamentul final al competiţiei a coincis cu o nouă victorie a lui Dacian Pribeanu, cel mai titrat şi premiat şahist nevăzător din România. Pe locul doi s-a situat şahistul botoşănean Cezar Vieru, a treia poziţie a podiumului fiind ocupată de George Bratu, din Buzău.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani a oferit la actuala ediţie a Memorialului diplome, cupe şi medalii. Tudorel Tupiluşi, preşedinte al Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani şi organizator al Memorialului “Gheorghe Bursuc” a susţinut manifestarea din fonduri proprii. „Am considerat că vine timpul să mai şi întorci din cele primite, deoarece şahul mi-a oferit mari bucurii până în prezent. Ca jucător dar şi ca oficial am vizitat o mare parte din ţările Europei, dar şi India şi Emiratele Arabe, participând la campionate europene şi mondiale, precum şi la Olimpiadă”, a concluzionat Tudorel Tupiluşi.

Sursa: comunicat presa

One thought on “Competiţie şahistică la Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *