Conducerea Casei Judeţene de Asigurări Sănătate, acuzată că sabotează Spitalul Judeţean

Casa de Asigurari de Sanatate Botosani
Casa de Asigurari de Sanatate Botosani

Preşedintele Consiliului Judeţean acuză conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate că sabotează Spitalul Judeţean. Florin Ţurcanu a spus că şeful CAS Botoşani, Costel Lupaşcu, caută nod în papură managerului Viorel Iliuţă pentru a nu-i da bani pentru spital şi că în cele mai multe situaţii îl amână la plata. Ţurcanu a declarat că acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu fostul manager Gheorghe Damian, care a luat un contract prost făcut, pus pe masă de Casă, şi pe care l-a semnat supunându-se astfel preşedintelui CAS Botoşani.

Trebuia să deconteze certificatele medicale şi a spus că nu-i legal, iar de la Bucureşti i-a venit aprobare oficială că poate compensa internările de zi cu internările de lungă durată, chiar dacă sunt consturile mai mici. Trebuia să ia vreo 9 miliarde lei, iar de aici Casa nu voia să-i dea. Au fost chemaţi la Bucureşti şi Iliuţă şi preşedintele CAS să clarifice. Dacă ne jucăm politic, nu e în regulă. Nu ne batem joc de PNL, ci de sistemul de sănătate din Botoşani„, a spus Ţurcanu.

De partea cealaltă, şeful CAS Botoşani neagă implicarea politicului în alocarea de fonduri către spitale. Costel Lupaşcu a afirmat că, din contra, el a făcut demersuri la nivelul Casei Naţionale pentru suplimentarea fondurilor Spitalului Judeţean.

Sănătatea nu are culoare politică. Noi nu sabotăm pe nimeni şi ne încadrăm în buget. Nu noi facem bugetul. Noi primim bugetul, iar contractul îl negociem. La Spitalul Judeţean s-a negociat în limita bugetului. Ei nu-şi fac spitalizarea de zi, nu-şi fac cronicii. Să-şi facă ei contractul, e prima măsură pe care trebuie să o facă. Noi le-am dat bani în limita bugetului„, a menţionat Lupaşcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *