Fost poliţist de frontieră, tratat ca un sclav în Portugalia. Declaraţie cutremurătoare!

Unul dintre românii care au fost păcăliţi cu locuri de muncă în Portugalia este un fost poliţist de frontieră din Botoşani.pacalit cu locuri de munca

Daniel Luca, de 40 de ani, spune că a găsit un anunţ pe internet, pe tocmai.ro, şi a ales să plece în Portugalia pentru a face un ban cinstit astfel încât să îşi termine casa şi să îşi mai achite din datorii.

Am ajuns acolo, ne-au cazat într-o casă, 40 de oameni, stăteam în cameră câte 15-20, ne-au luat buletinele şi ne-au dus la muncă, bani nu ne-au dat, mâncare nu ne-au dat. De acasă ne-au spus că nu trebuie să ne cumpărăm decât mâncarea, cazarea e gratuită, dar când am ajuns acolo ne-a zis că trebuie să dăm câte 110 euro pe lună cazarea de persoană. Ne-au promis că vom lucra opt ore, din care una pauză, şi aici lucram 12 ore. Condiţii inumane…”, a povestit Daniel Luca.

Acum, bărbatul este cazat împreună cu alte persoane într-un cort al unei fundaţii umanitare.

Ne-au dus să ne spălăm şi ne-au dat să mâncăm, apoi, am vorbit cu cineva de la ambasadă, şi o să ne mute în condiţii mai bune. Ne-au promis cei de la ambasadă că de marţi ne întoarcem acasă”, a spus Daniel Luca.

Vă reamintim că zeci de botoşăneni şi suceveni au fost păcăliţi cu locuri de muncă în Portugalia. Fiecare dintre ei a plătit între 50 şi 150 de lei ca să plece.

Aceştia nici nu puteau să se întoarcă acasă pentru că aşa zisul angajator le-a luat actele. Oamenii au cerut sprijinul celor de la ambasada. 24 dintre ei au fost preluaţi de Crucea Roşie pentru a-i ajuta să se întoarcă acasă.

Ceilalţi 28 au preferat să rămână la ferma din Serpa. Ei speră că în urma scandalului, angajatorul le va plăti cei 900 de euro pe lună, salariile promise în România. Aşa zisul angajator ar putea fi cercetat de poliţia portugheza pentru trafic internaţional de persoane.

One thought on “Fost poliţist de frontieră, tratat ca un sclav în Portugalia. Declaraţie cutremurătoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *