Premiul I obţinut de două gimnaste de la Palatul Copiilor Botoşani pentru un număr de contorsionism

contorsionism andreea si claudiaOrganizat de Palatul Copiilor Ploiești, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Ploiești și Palatul Național al Copiilor București, Festivalul concurs internaţional de artă coregrafică Eurodans a fost un adevărat maraton al dansului, grației, supleții și măiestriei coregrafice.

Pe parcursul celor 4 zile, peste 500 de copii de la palate și cluburi ale copiilor, cluburi sportive și licee de coregrafie din țară și din Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova, au executat 158 de dansuri din genuri diferite (dans  de caracter, clasic, contemporan, street dance, disco, jazz, music – hall, show – dance, contorsionism), pe cele 3 categorii de vârstă ( 7 – 11 ani, 12 – 14 ani, 15 – 18 ani), având următorul program:

– vineri 25 oct. 2013 – Concurs de dans – Semifinala la Casa de Cultură a Sindicatelor Ploiești și festivitatea de premiere;

– sâmbătă 26 oct. 2013 – Concurs de dans – Etapa finală la Palatul Național al Copiilor București;

– duminică 27 oct. 2013 – Gala de balet – Spectacol oferit de soliști ai Operei Naționale București, Liceul de coregrafie ”Floria Capsali” București și festivitatea de premiere.

contorsionism andreea si claudia 1Palatul Copiilor Botoșani a fost reprezentat de elevele Livadariu Claudia (7 ani) și Tucaliuc Andreea (10 ani), componente a cercului de gimnastică aerobică-dans, coordonate de prof. Carmen Belicov.

Evoluțiile lor de contorsionism au încântat și impresionat atât publicul cât și exigența și competența juriului, fiind apreciate fiecare cu cupe și medalii, obținând 2 diplome cu premiul I, diplomă specială pentru coregrafie, diplomă de excelență.

Pentru Andreea și Claudia acest festival-concurs a însemnat nu numai multă muncă, emoții și satisfacții, ci și o adevărată lecție de artă, istorie și geografie prin tot ce au văzut și vizitat: Palatul Parlamentului, Km 0 și Piața Universității, Piața și Statuia Aviatorilor, Arcul de Triumf, Parcul Herăstrău, Teatrul Național ”Toma Caragiu”, se precizează într-un comunicat de presă. .

 

5 thoughts on “Premiul I obţinut de două gimnaste de la Palatul Copiilor Botoşani pentru un număr de contorsionism

  1. Stimati comentatori acesti copii au ajuns la acest nivel fiind pregatite de D-na prof.de educatie fizica si sport BELICOV CARMEN.Daca aveti copii prezentati-va cu ei la cercul de Gimnastica si dans modern de la Palatul Copiilor Botosani.Pacat ca ziaristul nu sa documentat suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *