Drepturi salariale de peste 2 milioane lei câştigate în instanţă de angajaţii societăţii Urban Serv

Urban Serv (1)Conducerea societăţii Urban Serv trebuie să plătească angajaţilor peste 2 milioane lei, în urma unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile. În anul 2010, Sindicatul Serviciilor Comunitare şi Utilităţi Publice de la Urban Serv a acţionat în instanţa societatea în două dosare ce au avut ca obiect drepturi salariale neacordate reprezentând sporuri prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă la nivel de societate şi Contractul Colectiv de Muncă pe ramura de activitate valabil la nivel naţional. Procesele au fost deschise de angajaţi pentru plata diferenţei de spor pentru orele de muncă prestate în zilele de sărbătoare legală, respectiv în zilele de repaus săptămânal, însă angajaţii au mai câştigat în instanţă şi plata unor prime de vacanţă precum şi plata sporului de fidelitate. Sentinţele sunt definitive şi irevocabile, iar unitatea este pusă la plata a peste 2 milioane lei.

Sindicatul salariaţilor de la Urban Serv a solicitat punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti prin „găsirea mijloacelor legale prin care membrii de sindicat să devină acţionari la Urban Serv”, se precizează într-o adresă.

În schimb, conducerea societăţii a solicitat sindicatului să identifice alte variante de aplicare a hotărârilor judecătoreşti, inclusiv prin acceptarea încheierii unei eşalonări a sumelor pe o durată cuprinsă între cinci şi şapte ani, începând cu 2014.

One thought on “Drepturi salariale de peste 2 milioane lei câştigate în instanţă de angajaţii societăţii Urban Serv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *