Judecătorii s-au pronunţat în scandalul dintre Victor Construct şi Uvertura Mall

uvertura mallProcesele dintre Uvertura City Mall şi constructorii care au lucrat la ridicarea mall-ului din Botoşani au fost finalizate, într-o primă instanţă.

Judecătorii Tribunalului Botoşani s-au pronunţat în două dosare în care societatea Uvertura Mall, patronată de Dănuţ Prisecariu, solicita sume importante de bani societăţilor de construcţii Victor Construct şi Veritas, patronate de Victor Mihalache şi Gheorghe Odae, pe motiv că ar fi întârziat finalizarea lucrărilor la mall, ceea ce ar fi determinat deschiderea cu întârziere a complexului comercial.

Magistraţii au respins ambele dosare, pe motiv că solicitările sunt prea tardive.

Solutia pe scurt: Respinge cererea, ca fiind tardiv formulată. Cu drept de cerere de reexaminare, pentru persoanele interesate, în termen de 5 zile de la comunicare. Cercetată în Camera de Consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi 18.09.2013″, a stabilit instanţa.

Dănuţ Prisecariu solicita de la cele două societăţi de construcţii suma de 833.777,89 lei, cu TVA inclus, reprezentând “beneficiul nerealizat din contravaloarea cuantumului chiriilor din perioada 24 ianuarie- 29 martie 2013 motivat de faptul că toate lucrările suplimentare de remediere efectuate au generat întârzieri în deschiderea obiectivului investițional”.

De asemenea, proprietarul mall-ului a cerut instanței să oblige Veritas SRL să achite suma de 1,053 milioane de lei pentru daune interese reprezentând „contravaloarea lucrărilor suplimentare efectuate de Moldova Universal SRL Iași pentru remedierea unor lucrări a căror necesitate a apărut din culpa gravă a pârâtei pentru vicii ascunse ale lucrărilor”.

 

2 thoughts on “Judecătorii s-au pronunţat în scandalul dintre Victor Construct şi Uvertura Mall

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    vedeti voi? dupa ce firma de constructii asi face treaba ,tot cei de la mooll vor bani inapoi. ceva de ras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *