Rolul informaţiei în dezvoltarea adolescenţilor, dezbătut cu elevii de la două licee din Dorohoi

proiecte AJJP 2013 Dorohoi 010Asociaţia Judeţeană a Jurnaliştilor Profesionişti Botoşani a derulat, sâmbătă, proiectul intitulat „Rolul informaţiei în dezvoltarea adolescenţilor. Presa şi Jurnaliştii” la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” şi la Liceul „Regina Maria” din municipiul Dorohoi.

Scopul proiectul este realizarea unei campanii care să contribuie la conşteientizarea tinerilor elevi din Botoşani despre necesitateaunei informări corecte şi modul în care ei pot obţine informaţii credibile, promovarea jurnalismului de calitate în rândul liceenilor pentru ca aceştia să poată pseudoinformaţia de ştirile de care au nevoie, dar şi promovarea unui parteneriat între instituţiile media şi principalele colegii şi licee din Botoşani.

proiecte AJJP 2013 Dorohoi 00128 de elevi de la Liceul „Regina Maria” şi 36 de la Colegiul „Grigore Ghica” au interacţionat cu jurnaliştii pe teme legate de modul de selecţie a informaţiei, diferenţa dintre presa de informare şi cea tabloidă, dar şi despre impcatul informaţieiasupra viitorului liceenilor.

Proiectul este co- finanţat de Consiliul Judeţean Botoşani şi Asociaţia Judeţeană a Jurnaliştilor Profesionişti, al cărei preşedinte este corespondentul AGERPRES, Cristian Lupaşcu).

proiecte AJJP 2013 Dorohoi 008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *