Tot mai multe femei cu tumori uterine şi ovariene la Maternitatea Botoşani

gina pufleaMedicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie  a Spitalului Judeţean se confruntă cu tot mai multe cazuri de tumori uterine şi ovariene în rândul pacientelor. Gina Puflea, medic coordonator la Maternitatea Botoşani, a declarat ca s-au dublat anul acesta cazurile operatorii, comparativ cu anul trecut.

Adresabilitatea pacienţilor este mai mare şi o largheţe la în a accepta cazurile operatorii. Motivele: este şi lumea mai bolnavă, dar a căpătat şi încredere şi se adresează mai mult spitalului nostru„, a spus Gina Puflea.

Medicii atrag atenţia că multe dintre paciente sunt tinere, de aceea pentru prevenţie ei recomandă testul  Babeş Papanicolau.

Frecvenţa cazurilor oncologice a crescut în ultima perioadă. S-au selectat în ultima perioadă tulpini de Virus Papiloma Human (HPV) extrem de rezistente la vârste tinere, 20-25 ani, care în scurt duc spre neoplazie. Toate tinerele care îşi încep viaţa sexuală să-şi facă o dată pe an testul Papanicolau„, a mai spus medicul ginecolog.

Programul de recoltare a testelor Babes Papanicolau este funcţional din nou, femeile putând să se adreseze Maternităţii Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *