Manifest înaintat de BNS prefectului Macaleţi

sindicate bns costica macaletiReprezentanţii locali ai Blocului Național Sindical au înmânat, joi, prefectului județului o notă de protest. Vasile Chiru, presedintele BNS, a solicitat în acest scop o întrevedere cu prefectul Costică Macaleți, la care să participe și liderii sindicatelor membre ale confederaţiei.

Întâlnirea a avut loc  la prefectură, sindicaliștii prezentând prefectului motivaţiile protestului dar şi revendicările sindicale.

În cadrul problemelor discutate s-a pus un accent deosebit pe necesitatea Legii Dialogului Social, redarea demnităţii angajaţilor, creşterea la 1000 de lei a salariului minim pe economie, pe măsurile eficiente ce se impun pentru reducerea evaziunii fiscale, dar și pe crearea de locuri de muncă pentru o creştere economică sustenabilă. Sindicaliștii au solicitat, de asemenea, organizarea, până la sfârşitul lunii noiembrie, a unei întâlniri cu parlamentarii judeţului Botoşani, în cadrul Comisiei de Dialog Social.

Prefectul judeţului a asigurat liderii de sindicat că are aceeaşi deschidere pentru dialog cu partenerii sociali, că va informa forurile superioare cu privire la problemele prezentate în cadrul întîlnirii de astăzi şi că va face toate demersurile pentru pregătirea şedinţei Comisiei de Dialog Social din luna noiembrie, la care va invita toţi parlamentarii de Botoşani.

Sursa: comunicat presa

One thought on “Manifest înaintat de BNS prefectului Macaleţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *