Artistul Constantin Lupu condus pe ultimul drum

inmormantare constantin lupuArtistul Constantin Lupu, a fost înmormântat, joi, în cimitirul Pacea. Fondatorul Tarafului Datina a fost condus pe ultimul drum de apropiaţi, oameni de cultură, interpreţi, poeţi şi directori ai instituţiilor din sfera culturală.

Cei care l-au cunoscut aveau numai cuvinte de laudă la adresa artistului menţionând că este o mare pierdere pentru lumea artistică locală. Cortegiul a fost însoţit de o fanfară.

Constantin Lupu s-a stins din viaţă, duminică, la Spitalul Judeţean Botoşani, după o luptă dureroasă cu o boală gravă. Născut în anul 1951, artistul a lucrat ca metodist la Centrul Judeţean de Îndrumare a Creaţiei Populare, iar anul trecut s-a pensionat.

A colaborat la realizarea câtorva culegeri de folclor din judeţ, alături de nume ca Pavel Delion, Dumitru Chiriac şi Gheorghe Cojocaru, fiind apreciat de Emilia Comişel, Constantin Arvinte, Speranţa Rădulescu sau Şerban Lupu.

inmormantare constantin lupu2inmormantare constantin lupu1

One thought on “Artistul Constantin Lupu condus pe ultimul drum

  1. Foarte binevenita a fost propunerea scriitoarei Lucia Olaru Nenati facuta Consiliului Municioal ca sa tina un momnt de reculegere pentru artistul Costica Lupu si ei s-au executat spre lauda lor si in asa fel reprezentantii orasului si-au adus omagiul si salutul lor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *