Şoferii verificaţi în premieră la staţiile mobile montate pe maşini

politie rutiera radar

Şoferii ce au circulat, miercuri, pe drumurile europene din apropierea municipiului Roman au fost verificaţi la staţiile mobile de emisie recepţie montate pe maşini.

Controlul a fost făcut de poliţişti alături de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.
Verificările au constat în respectarea stadardelor legale ale aparatelor precum şi puterea  lor. Din cele 26 de autovehicule controlate,  trei erau neconforme, având puterea mai mare de 4 Watt.

Cei trei şoferi au scăpat doar cu avertisment, însă inspectorii spun că de acum vor aplica amenzi, cuantumul minim fiind de 5000 de lei.
„Echipamentele de emisie – recepţie disponibile pe piaţă respectă normele tehnice în vigoare, însă mărirea puterii de emisie se face de către posesorii acestora. E bine să se ştie şi că nerespectarea acestor reguli se sancţionează, iar amenda minimă este de 5000 de lei.”, a declarat Cristin POPA, Directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM.

Conform prevederilor în vigoare staţiile mobile de radiocomunicaţii care emit în „banda civică” de 27 MHz pot fi folosite fără licenţă de utilizare a frecvenţelor radio eliberată, însă cu o putere efectiv radiată de maxim 4 Watt. Staţiile pot fi setate manual, iar de obicei şoferii fac acest lucru mărind puterea pentru a acoperi o arie mai mare de emisie recepţie.

One thought on “Şoferii verificaţi în premieră la staţiile mobile montate pe maşini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *