Medicul Dan Radu, de la Spitalul Judeţean: Osteoporoza este o problemă naţională şi mondială

iliuta si medicul radu danOsteoporoza este o problemă naţională şi mondială, este o problemă de mare actualitate care implică studii deosebite, costuri deosebite, iar pentru pacient implică suferinţă, implică durere, a declarat medicul endocrinolog Dan Radu, de la Spitalul Judeţean.

Riscul instalării osteoporozei în cazul femeilor este mai mare, spun specialiştii, şi atrag atenţia ca cei care suferă de această boală să se prezinte la timp pentru a o trata. La această dată, 4000 de botoşăneni sunt în evidenţe ca suferind de această boală osoasa care demineralizeaza osul, fragilizandu-l.

Avem un program de osteoporoză. Sumele alocate nu sunt mari, dar suntem bucuroşi că putem recomanda pacienţilor tratament gratuit. Noi putem să-i luăm în evidenţa şi trata, iar ce nu putem trata aici îi trimitem la medicii de familie cu scrisori medicale. Cu fondurile noastre reuşim să tratăm 70-80 de pacienţi, din cei vreo 4000 pe care îi avem în evidenţă şi care ar trebui trataţi gratuit„, a spus medicul Dan Radu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *