Telecomandă magică inventată de un licean

Mihnea HorbuliDupă „Mâna robotică”, la Cercul de fizică aplicată-robotică de la Palatul Copiilor, coordonat de profesorul Luisian Grigore, a fost realizat un alt proiect de excepţie.

Este vorba de „Telecomanda magică”, rezultatul unei munci de peste un an, depuse de elevul Mihnea Horbuli. În acest caz, dispozitivul conţine două camere video, tip kinect (n.r.- care detectează mişcarea), conectate la un calculator, care, prin intermediul unui program şi al unei interfeţe electronice, poate depista şi prelucra mişcările, în mod 3D, şi în funcţie de acestea dă comenzi precise dispozitivelor comandate.

Dispozitivul a fost probat şi calibrat pentru diferite persoane, pentru ca această telecomandă să fie universală. Practic, persoana stă în faţa camerelor de luat vederi şi mişcă mâinile. Aceste mişcări sunt prelucrate de programul electronic în comenzi pentru maşinuţă. Mişcările maşinii depind de mişcările mâinilor operatorului, dar fără ca acesta să aibă în mână vreo telecomandă.

Proiectul este înscris la Salonul Naţional de Inventică ROMEXPO – Bucureşti din luna noiembrie şi are mari şanse să fie admis.

Suesa: Monitorul de Botoşani.

One thought on “Telecomandă magică inventată de un licean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *