Peste 200 de asistenţi, medici şi farmacişti botoşăneni vor protesta în Capitală

greva Spitalul Judetean BotosaniPeste 200 de cadre medicale, asistenţi, farmacişti, medici şi stomatologi, vor merge să protesteze la Bucureşti. Ei vor participa la un miting organizat de sindicatele din sănătate, pe 2 noiembrie.  Cadrele medicale cer alocarea a 6% din PIB în 2014, garantarea locului de muncă, menţinerea sporurilor şi creşterea veniturilor.

Sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi că, deşi au fost organizate mai multe acţiuni de protest până acum, reacţia Ministerului Sănătăţii nu a fost una pozitivă.

Nu s-a ajuns la un acord care să ne mulţumească. Lucrurile sunt tulburi, iar rectificarea bugetară care s-a anunţat ne dă peste cap„, a precizat Lia Temciuc, liderul Sanitas la Spitalul Judeţean.

În perioada imediat următoare se va face o consultare a membrilor de sindicat şi funcţie de rezultat se va decide continuarea sau nu a protestelor în sistem. Sindicaliştii cred că cel mai probabil se va ajunge la grevă generală, iar acest lucru s-ar întâmpla în maxim două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *