Prins băut şi cu maşina neînmatriculată

politie frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat un cetăţean român care, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, conducea un autoturism cu numere de înmatriculare expirate.

În data de 28 octombrie, în jurul orelor 00.15, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Dorohoi, aflaţi în executarea unei acţiuni specifice, au oprit în trafic pentru control, în localitatea de frontieră Hilişeu Crişan, judeţul Botoşani, un autoturism marca Opel cu numere de înmatriculare provizorii, condus de cetăţeanul român Alexandru O., în vârstă de 25 de ani.

La solicitarea documentelor, poliţiştii de frontieră au observat că tânărul emană halenă alcoolică. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că valabilitatea numerelor de înmatriculare este expirată din luna septembrie 2013.

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul Poliţiei Rutiere Dorohoi, care s-au deplasat la faţa locului, iar în urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat o concentraţie  alcoolică de 0,64 mg./l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind condus la spitalul Dorohoi pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui Alexandru O. lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80/l alcool pur în sânge, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *