Un pictor recunoscut la nivel internaţional şi-a expus lucrările la Botoşani

IMG_3078Galeriile “Ştefan Luchian” au găzduit de curând, în prezenţa unui public numeros, vernisajul expoziţiei personale de pictură intitulată Pastel semnată de Costin Neamţu, plastician cu o bogată experienţă artistică şi cu un palmares naţional şi internaţional redutabil.

La acest vernisaj au participat multi spectatori, mai ales  din  randul plasticienilor şi ai iubitorilor artei, oameni de cultură, dar şi cu participarea unor oameni politici ca senatorul Doina Fedorovici, deputatul Mihai Baltă, subprefectul Sebastian Tocariu ş.a. pe care Lucica Pârvan, directoarea Muzeului Judeţean, i-a invitat să adreseze câteva cuvinte  în deschiderea vernisajului.

Au urmat câţiva tineri adolescenţi, din trupa „Drama Club” a  Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, (Theodor Paul Şoptelea, fraţii Alexandra şi Paul Zorilă) care au recitat cu sensibilitate poeme adecvate împrejurării.

IMG_3105Prezentarea propriu-zisă a expoziţiei a fost susţinută de către dr. Lucia Olaru Nenati care a încercat să decodeze caracteristicile particulare ale expoziţiei şi mesajul pe care îl transmite pictorul prin arta sa precum şi modalităţile care-i sunt proprii. Printre altele aceasta a spus: ”Dominanta acestei expoziţii este maniera şi atmosfera pastelului care înseamnă o aură de sensibilitate şi de nostalgie care îmbracă obiectele alese de artist şi cărora, alegându-le, le conferă o  importanţă deosebită, o greutate specială, o simbolistică anume, spre a transmite un mesaj şi mai ales, spre a creea o stare, aceea care va vorbi privitorilor nu numai acum, ci şi atunci când „în rama amintirii o să rămână”, aşa cum sună finalul unui poem pe care, intrând în ipostaza sa poetică, l-a citit în încheierea expoziţiei.

Pictorul a confirmat intenţia sa de a transmite stări deosebite prin tablourile sale şi, aflându-se la Botoşani, oraş pe care îl îndrăgeşte, a făcut o frumoasă declaraţie aplaudată de privitori. ”Aş vrea să închin această expoziţie lui Ştefan Luchian căci el este cel mai mare”.     Privitorii au admirat apoi cele peste 60 de lucrări cu o tematică foarte diversă şi care vor rămâne timp de o lună în oraşul nostru.

2 thoughts on “Un pictor recunoscut la nivel internaţional şi-a expus lucrările la Botoşani

  1. Nume mare… ,, nu spui cine! ”
    Motto: ,,Când uităm de persoana artistului, privindu-i tabloul, nu este oare acesta cel mai mare elogiu pe care îl putem aduce unui artist? ” (Alexandre Dumas)
    …Stil curat (!)… pastel de toamnă, în culori şi teme clare…
    …Curg istorii, peisaje… Fructe, flori, portrete, mare…
    …Pânză, lemn, hârtie, sticlă… Top tablouri. Giuvaiere…
    …Tehnic- neamţ convins! Maestru!… Cu profil din CARACTERE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *