Procurorii cer arestarea preventivă a pistolarului care a rănit grav un bărbat

Emanuel ZmauProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au propus arestarea preventivă a bărbatului care a împuşcat în picior o persoană. Potrivit unui comunicat al Perchetului, Emanuel Zmău, de 34 de ani, din municipiul Botoşani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de omor în formă calificată”.  Sâmbătă seară, în jurul orei 21:50, învinuitul a efectuat mai multe focuri de armă letală asupra unei persoane aflată pe strada Petru rareş din municipiul  Botoşani.

„Învinuitul a fost reţinut pe timp de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă, pe timp de 29 de zile. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în comunicat.

Zmău a scos un pistol şi a tras nu mai puţin de şase focuri de armă, rănindu-l grav pe Dănuţ Fediucel, care a ajuns în stare critică la spital, cu mai multe plăgi la nivelul membrelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *