Propuneri pentru încă doi cetăţeni de onoare ai municipiului Botoşani

cl 1După ce la începutul lunii, consilierii locali au votat ca profesorul Artur Bălăucă să devină cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, în şedinţa de 31 octombrie, apar alte noi propuneri pentru acest titlu. Fundaţia „Nicoară” din Botoşani solicită acordarea Titlului de cetăţean de onoare pentru două personalităţi din Republica Moldova. Este vorba de poetul şi prozatorul Nicolae Dabija, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, academician al Academiei Române  şi de Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Motivaţia Fundaţiei „Nicoară” porneşte de la o serie de acţiuni organizate  pentru instituţii şcolare şi autorităţi din Republica Moldova şi Ucraina care au avut un impact extraordinar atât în ţara noastră cât şi la Cernăuţi, Chişinău, Soroca sau Edineţ.

Potrivit raportului de specialitate, ” acordarea distincţie domnilor Nicolae Dabijaşi Mihai Cimpoi reprezintă o modestă recunoaştere a meritelor şi eforturilor pe care cei doi academicieni  le au şi le fac în continuare pentru păstrarea identităţii culturale şi naţionale în rândul tinerei generaţii din Republica Moldova”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *