Sondaj PSD: Portariuc şi Flutur, primii politicieni în topul încrederii

sondaj PSDOvidiu Portariuc ar câștiga detașat alegerile pentru Primăria Municipiului Botoșani, conform  unui sondaj de opinie realizat la începutul lunii octombrie în Botoșani. Astfel, la întrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului Botoșani”, actualul primar Ovidiu Portariuc ar primi 51,7% din totalul voturilor, urmat de fostul edil Cătălin Flutur, cu 34,4% din voturi, ceea ce reprezintă o diferență de peste 15 puncte procentuale între primii doi clasați. Candidatul anunțat de PNL pentru Primăria Botoșani, Viorel Iliuță, s-ar clasa pe locul trei, la mare distanță de primele două locuri, cu o cotă de 6,2% din totalul voturilor exprimate. Ceilalți candidați analizați ar obține rezultate sub marja de eroare a sondajului.

Ovidiu Portariuc conduce și în clasamentul încrederii populației, cu o cotă de 37,6%, fiind urmat la mică distanță de Cătălin Flutur, cu 37%. Fostul primar al municipiului se bucură totuși de o încredere semnificativ mai mare decât cea a actualului președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu, care s-a plasat pe locul trei cu de 31,9%. Pe următoarele locuri în topul încrederii se află președintele PSD Botoșani, Andrei Dolineaschi, cu 28% și actualul prefect, Costică Macaleți, cu 26%. Urmează deputații Mihai Baltă, cu 23,5% și Tamara Ciofu, cu 22%. Tot de încrederea a 22% dintre locuitorii municipiului se bucură și senatoarea Doina Federovici, în timp în favoarea deputatului Cristian Roman s-au pronunțat doar 17,5%, aproape la egalitate cu candidatul PNL pentru Primăria Botoșani, Viorel Iliuță a cărui cotă de încredere este 17%.

La întrebarea “Care dintre parlamentarii de Botoșani considerați că a fost cel mai activ de la alegerile de anul trecut până în prezent?”, deputatul PSD Tamara Ciofu a obținut prima poziție cu 22,2% din răspunsurile valide ale locuitorilor din municipiul Botoșani. Aceasta este urmată de deputatul social-democrat Mihai Baltă, cu 16,7% dintre răspunsuri și de deputatul PDL, Cristian Roman, cu 15,5%. Locul patru este ocupat de Viorel Grigoraș, cu 12,6%, urmat de senatoarea Doina Federovici cu 6,5% și deputatul Andrei Dolineaschi cu 6%.

Sondajul a fost realizat în perioada 3-10 octombrie, de societatea Piar Media, firma care a indicat corect rezultatele la toate alegerile din ultimii ani din județul Botoșani. Metoda de culegere a datelor a fost interviul la domiciliul respondenților. Chestionarul a fost aplicat pe un eșantion de 900 de persoane, fiind reprezentativ pentru populația de peste 18 ani a municipiului Botoșani. Marja maximă de eroare a sondajului este de ±3,3%.

7 thoughts on “Sondaj PSD: Portariuc şi Flutur, primii politicieni în topul încrederii

 1. Sondajul celor de PNL:
  Florin Turcanu 102%
  Catalin Flutur 99,9%
  Ovidiu POrtariuc 10%

  Turcanu a vrut ca portariuc sa aibe mai putin dar strategii lui i-au spus ca nu mai da 100%

  Aceasta postare nu reprezinta un pamflet ci reprezinta modul in care PNL-ul manipuleaza sondajele.

 2. De cand a venit Portariuc la carma acestui oras, nu s-a intamplat absolut nimic, si am sperat ca USL ne va aduce linistea si confortul de care avem nevoie, mai ales noi, cei de varsta a treia. Se pare ca dezamagirea noastra intrece orice speranta care a fost odata. Personal nu cred deloc in acest sondaj si va marturisesc sincer ca incep sa-i regret pe cei din fosta guvernare, dar mai ales pe primarul Flutur, in rest…..Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com