Hoţie de milioane de euro la Dorohoi

Trei firme administrate de Mihai Debeli, care aveau sediul în fosta fabrică de sticlărie şi porţelan din Dorohoi, au fost devalizate de hoţi, valoarea pagubelor fiind una record pentru Dorohoi, respectiv un milion de euro.

Mihai Debeli a estimat însă valoarea bunurimasina de politie ruralalor care nu au fost cuntificate de anchetatori la peste două milioane de euro.

Furtul şi distrugerile au fost constatate la mijlocul lunii septembrie, când Mihai Debeli a intrat în clădirile puse sub sechestru din 2010, în urma litigiului cu o firmă de leasing, care a preluat doar imobilele, nu şi echipamentele. În prezenţa unei comisii, s-a stabilit că sute de metri de cablu din cupru, calculatoare, sisteme electrice, motoare şi sisteme de automatizare de la diverse instalaţii au fost tăiate sau smulse şi furate. În raportul de expertiză tehnică, specialiştii au consemnat că în atelierul de vitralii a fost distrus cuptorul de decor, din care au rămas doar scheletul metalic şi cuva de depunere. Au dispărut şi utilajele şi bunurile din secţia de galvanizare şi atelierul de tâmplărie. Hoţii au plecat şi cu peste 1.400 de forme din fontă, care cântăresc în total peste 28 de tone, şi 12 maşini de gravat. Din atelierul de decor au rămas doar camerele de ardere care nu au valoare. Din magazie au dispărut câteva mii de ceşti comandate de Ferarri, fiecare în  valoare de 3,5 euro.

Mihai Debeli îi bănuieşte de complicitate pe oamenii de pază.

Sursa: Monitorul de Botoşani

One thought on “Hoţie de milioane de euro la Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *