Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

tigari contrabandistiPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti ca urmare a schimbului de informaţii cu poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale au depistat şi reţinut cinci cetăţeni români care intenţionau să introducă în ţară 125.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova, pe care le transportau cu un atelaj hipo.

Ţigaretele în valoare de 56.181 lei au fost reţinute în vederea confiscării.

Acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Româneşti – ITPF Iaşi, în colaborare cu poliţişti de la Poliţia Ştefăneşti şi Poliţia Româneşti, au declanşat o amplă acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun în zona de competenţă.

Astfel, în data de 25 octombrie, în jurul orei 18.30, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră din cadrul SPF Româneşti a observat un atelaj hipo şi patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Damideni.

tigari contrabandaExistând indicii că persoanele respective sunt implicate în activitatea de contrabandă, s-a procedat la interceptarea lor, folosindu-se somaţiile legale.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor prin voce, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase opt focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acţiunii, a fost reţinută o persoană de sex masculin, cetăţeanul român Cornel C., în vârstă de 23 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, care avea asupra sa un colet voluminos învelit în folie de polietilenă de culoare neagră ce conţinea ţigări, marca Plugarul.

Totodată, poliţiştii de frontieră au anunţat echipajele mixte din cadrul SPF Româneşti, Postului de Poliţie Româneşti şi Poliţia oraşului Ştefăneşti, care ajutaţi de câinele poliţiştilor de frontieră, Nira, special antrenat pentru depistarea urmelor, au identificat şi reţinut, pe raza localităţii Damideni, celelalte trei persoane participante la activitatea infracţională cu atelajul hipo.

În cadrul acţiunii, au mai fost descoperite abandonate trei colete voluminoase, ce conţineau ţigări din acelaşi lot.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că ţigările au fost trecute peste râul Prut, din R. Moldova, pe direcţia localităţii Damideni, de cetăţenii români Daniel D., Ionut N., Cornel C. şi Florin L., cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, cu ajutorul unei lansete şi a unei frânghii din nylon.

Activitatea de contrabandă a fost organizată de Daniel L, cetăţean român, în vârstă de 25 ani, care avea rolul de a urmări activitatea poliţiştilor de frontieră, în vederea asigurării transportului de ţigări cu atelajul hipo, până în localitatea Damideni.

În urma inventarierii conţinutului celor patru colete, s-a constatat că acestea conţin 6.250 pachete de ţigari marca Plugarul cu timbru de acciză R.Moldova, în valoare totală de 56.181 lei.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

 

One thought on “Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *