Şeful CJ, împuternicit de consilierii judeţeni să semneze contractul cu BERD la Londra

cj oct 13Preşedintele Consiliului Judeţean a fost împuternicit de consilierii judeţeni să semneze Contractul de Asistenţă pentru Proiect şi Contractul de Garanţie şi Despăgubire în numele judeţului Botoşani cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Florin Ţurcanu se va deplasa săptămâna viitoare la Londra, pentru a semna acest contract. CJ va garanta astfel finantarea rambursabila externa contractata de Nova Apaserv pentru asigurarea contributiei proprii la realizarea proiectului de extindere a retelei de apa si canalizare in valoare de 7,4 milioane euro, cu o maturitate de 15 ani si o perioada de gratie de patru ani.

Consilierii judeţeni au atras atenţia Executivului că odată cu semnarea acestui contract nu se vor mai putea face schimbări în organigrama Nova Apaserv, respectiv externalizări sau schimbarea conducerii societăţii.

Ne asumăm nişte responsabilităţi foarte mari prin garantarea acestui credit. Sunt nişte condiţii, şi nu ştiu cine a negociat contractul, care la un moment dat pot să fie şi periculoase pentru noi. Societatea dacă nu plăteste, nu plăteşte la un moment dat că nu are de unde, dar noi garantăm cu toate sumele şi ceva în plus. Acest contract face ca societatea de apă să fie condusă din acest moment de BERD. Vin cu nişte condiţii restrictive, foarte puternice şi numai în interesul lor„, a spus consilierul judeţean Cătălin Flutur.

Săptămâna viitoare, o delegaţie de la CJ va pleca la Londra să semneze contractul cu BERD.

Eu sunt mandatar, iar ceilalţi din delegaţie sunt martori. Nu prea îmi place, dar trebuie să mă duc la Londra să semnez„, a spus Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *