Botoşăneni ţepuiţi cu sute de euro de falşi procurori

Doi botoşăneni au reclamat joi la poliţie prejudicii de sute de euro după ce au trimis coduri de reîncarcare a cartelelor prepay unor presupuşi procurori.

petru tepuit orangeUnul dintre aceştia este Petru Aivănesei ce deţine o societatea comercială cu trei magazine în judeţ.

Joi după amiază a fost contactat de o persoană necunoscută care s-a dat drept procuror şi a menţionat că are în desfăşurare o anchetă privind automatele de emis cartele de reîncărcare electronică cu credit pentru cartele prepay.

Falsul procuror i-a mai spus bărbatului să blocheze toate tranzacţiile la respectivele automate şi să se prezinte la DIICOT pentru a fi audiat.

În scurt timp toate gestionarele de la magazine au fost sunate de acelaşi individ şi au fost puse să transmită prin telefon codurile de reîncărcare a mai multor cartele în valoare de 320 de euro.

Femeile au transmis, iar când patronul s-a prezentat după amiază la DIICOT a constat că de fapt nu există acel procuror cu care a discutat, iar la numărul de telefon de la care a fost apelat, nu răspunde nimeni.

În aceeaşi zi, o femeie din Dragalina s-a prezentat la DIICOT cu aceeaşi speţă. Femeia deţine un magazin în localitate şi un anume procuror Popescu i-a dat telefon şi i-a transmis că fiul ei este certat într-un dosar şi să să prezinte la audieri ca martoră.

La scurt timp a fost sunată gestionara magazinului şi pusă să transmită codurile de reîncărcare de la cinci cartele a câte zece euro.

Ajunsă la DIICOT păgubita a aflat că de fapt procurorul Popescu nu există. Ambii botoşăneni ţepuiţi au depus reclamaţii la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *