Medicul Mariana Ţighiliu: Se fac operaţii zi şi noapte la Spitalul Judeţean

iliuta tighiliu mariana medicChirurgii Spitalului Judeţean sunt nevoiţi să programeze operaţiile din cauza sălilor insuficiente. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean, din cele opt săli de operaţii existente în spital  cinci sunt în reabilitare, iar din cele trei săli de operaţii care sunt folosite în prezent, una este ţinută tot timpul liberă pentru urgenţe, motiv pentru care unele operaţii au loc şi seara.

Pe secţia noastră avem o singura sala de interventie si este foarte greu, pentru ca lucram in ea zi si noapte. Se opereaza urgentele. 25% sunt urgente si au intaietate. Pentru celelalte facem programare.”, a spus medicul Mariana Tighiliu, sef Sectie chirurgie generala de la Spitalul Judetean.

Conducerea Spitalului recunoaşte situaţia existentă şi speră ca lucrurile să revină la normal în momentul finalizării lucrărilor de modernizare.

Exista o adresabilitate maxima, se lucreaza non-stop, si de aici si riscul unor infectii nozocomiale, cu care suntem foarte atenti, facem dezinfectie permanenta„, a spus Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean.

 

2 thoughts on “Medicul Mariana Ţighiliu: Se fac operaţii zi şi noapte la Spitalul Judeţean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *