Aviz din partea Consiliului profesoral pentru profesorii care vor sa fie directori

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Sindicatele din invatamant cer guvernantilor depolitizarea invatamantului si vor ca dobandirea functiei de director sa nu se faca politic, ci prin decizia colectivului unitatii. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant, spune ca s-a propus in acest sens sa se sustina, in discutiile care vor avea loc intre federatiile sindicale din invatamant si Ministerul Educatie, ca cei care doresc sa candideze pentru functia de director sa obtina un aviz favorabil al Consiliului profesoral.

Prin acordarea acestui aviz in Consiliul profesoral, practic colegii profesori ar fi implicati in selectarea directorilor. Cel care nu primeste avizul, nu poate participa la concurs. In special acest aviz sa se dea pentru cei care vin din alte unitati“, a spus Axinte.

La aceasta data, directorii de scoli sunt numiti cu delegatie .


3 thoughts on “Aviz din partea Consiliului profesoral pentru profesorii care vor sa fie directori

  1. domnule axinte, luptati-va nitel ca aceste avize sa se dea putintel prin vot secret……si o sa aflati ce iubiti sunt stimatii nostri directori de unitati…unii dintre ei…daca se face prin ridicare de maini va fi un mare fas…ca doar nu-i nebun vreun profesor sa se impotriveasca directorului pe fata…stii matale mai bine, nu-i asa???

  2. Pentru transparenţă totală şi conform Legii actuală a învăţământului decizia numirii directorului de scoala se impune a fi luată cu consultarea prealabilă a şcolii prin Consiliul de Administraţie, Consiliul Profesoral şi Comitetul de Părinţi, preferabil prin VOT SECRET

  3. La Școala Văculești ca la nimeni. Circul de pe lume! De fapt, ca-n tot sistemul și în toată România. De unde vrei calitate când prostul conduce?! Oare mai schimba cineva directorul?( Scuze, “DIRECTOAREA”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*