Greva de avertisment in invatamantul botosanean. Vezi cand!

greva in scoli
greva in scoli

Sindicatele din invatamant declanseaza actiuni de protest in sistem. Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Invatamant, in perioada 28-30 octombrie vor avea loc pichetari zilnice in fata sediului Guvernului si la sediul USL Bucuresti. In acest interval, la nivelul judetelor vor avea loc greve de avertisment fara incetarea lucrului.

Pe 6 noiembrie, va fi organizat un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars, la care vor participa si profesori din judetul Botosani.

Dascalii cer alocarea a 6% din PIB, modificarea Legii educatiei nationale in ceea ce priveste statutul personalului didactic, astfel incat sa se revina la drepturile pierdute in guvernarea trecuta, respectiv diminuarea normei de predare cu doua ore la personalul cu vechime de peste 25 de ani si grad I, asigurarea decontarii navetei de la bugetul de stat, prin Ministerul Educatiei, reintroducerea platii sporului de doctorat, acordarea gradatiei de merit personalului didactic auxiliar, posibilitatea pensionarii anticipate cu trei ani fara diminuarea cuantumului pensiei, posibilitatea de a obtine o a doua specializare prin programe de conversie, dar si alte revenidicari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *