68 de accidente rutiere cu 17 morti, in primele noua luni ale anului

accident hudesti 2Numarul accidentelor rutiere produse pe raza judetului Botosani, in scadere in primele noua luni ale anului in curs fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit unui bilant al Inspectoratului de Politie Judetean, in primele noua luni, pe raza judeţului Botoşani s-au înregistrat 68 (-10) accidente grave, soldate cu 17 (-4) morţi, 60 (-12) răniţi grav şi 161 (-56) accidente uşoare, soldate cu 214 (-29) răniţi uşor. 

Principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie continuă să fie abaterile săvârșite de pietoni (19) şi viteza neadaptată la condițiile de drum (11).

În  cadrul  activitaţilor  de control  şi  supraveghere  a  traficului  rutier, la  nivelul  întregului  judeţ, poliţiştii  rutieri  au  descoperit  şi  instrumentat un număr de 390 de infracţiuni la regimul  circulaţiei  (+57). Au fost aplicate 37.217 (-2817) sancţiuni contravenţionale pentru nerespimelectarea normelor rutiere, fiind  reţinute 1.692 (-1)  permise de conducere, din care 1.281 (-93) în vederea suspendării exercitării  dreptului de a conduce autovehicule şi 411 (+145)  în vederea anulării.

S-a procedat la retragerea temporară a 987 certificate de înmatriculare faţă de 802 în perioada de comparaţie (+185).

Activităţile cu caracter preventiv desfăşurate au continuat să se adreseze tuturor categoriilor de participanţi la trafic, însă poliţiştii rutieri şi-au direcţionat cu precădere acţiunile de acest gen către reducerea riscului victimizării copiilor prin accidente rutiere.

Astfel, a continuat implementarea la nivel local a programelor naţionale „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă” şi „Micul pieton”, programe în cadrul cărora preşcolarii şi elevii mai multor unităţi de învăţământ au participat la concursuri pe teme rutiere.

De asemenea, cu sprijinul instituţiilor de învăţământ, poliţiştii au organizat şi participat la 60 de întâlniri cu elevii, având drept scop prezentarea obligaţiilor ce  revin pietonilor şi bicicliştilor în calitate de participanţi la trafic

One thought on “68 de accidente rutiere cu 17 morti, in primele noua luni ale anului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *