Ţurcanu îi dă peste nas lui Portariuc: Proiectul privind includerea CJ în Zona metropolitană, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna acesta

Florin Turcanu si Ovidiu PortariucPreşedintele Consiliului Judeţean îl sfidează pe Ovidiu Portariuc şi introduce pe ordinea de zi a şedinşei din 25 octombrie un proiect de hotărâre privind includerea Consiliului Judeţean în Zona metropolitană Botoşani. Florin Ţurcanu pare să nu ţină cont de părerea colegului său de alianţă, şi anume să mai aştepte un an până ca instituţia pe care o conduce să intre în Zona Metropolitană, şi propune aderarea CJ la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Botoşani.

În expunerea de motive, se precizează că potrivit art.10 din Statutul asociaţiei, admiterea unui nou membru se face în baza cererii scrise a acestuia, adresată consiliului de administraţie. De asemenea, CJ mai motivează că judeţul Botoşani deţine în Zona metropolitană o importantă infrastructură privind alimentarea cu apă şi canalizare, drumuri judeţene, clădiri şi instituţii de interes judeţean, proiecte privind realizarea parcurilor industriale.

Dezvoltarea durabilă a zonei metropolitane este în strictă dependenţă de dezvoltarea oraşului”, se mai spune în proiectul de hotărâre.

Zona metropolitană are în componenţă localităţile Mihai Eminescu, Stăuceni, Răchiţi, Băluşeni, Curteşti, Roma, Bucecea, Vlădeni şi municipiul Botoşani.

 

One thought on “Ţurcanu îi dă peste nas lui Portariuc: Proiectul privind includerea CJ în Zona metropolitană, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *