Conflictul pe tema construcţiei blocului Semnal, discutat în Consiliul Local

sedinta scandal Semnal SRL BotosaniMembrii Comisiei de urbanism din Consiliul Local şi arhitectul municipiului, Dan Sandu, s-au întâlnit, luni după-amiază, în sala de şedinţe a Primăriei, cu locatarii de pe Bulevardul Mihai Eminescu, nemulţumiţi de intenţia firmei Semnal de a construi blocuri de locuinţe în zonă.

La discuţii au luat parte şi proprietarul firmei Semnal, Sonia Pînzaru.

Încercăm să găsim soluţia cea mai bună, convenabilă atâ pentru investitori, cât şi pentru dumneavoastră, ca vecini”, a afirmat preşedintele Comisiei de urbanism, Ady Petruşcă.

patronii firmei Semnal SRL BotosaniLocuitorii din zonă au cerut autorităţilor locale să nu autorizeze construcţia blocurilor pe Bulevardul Mihai Eminescu 121, în condiţiile în care acestea nu se încadrează în Planul Urbanistic General. Ei cred că un imobil cu trei sau patru nivele strică arhitectura zonei, însă afectează şi confortul lor.

Locatarii din Bulevardul Mihai Eminescu au fost reprezentaţi de cinci delegaţi, dar şi de trei avocaţi din Baroul Botoşani, Marian Bîrlădeanu, Constantin Ababei Bosânceanu şi Valentin Filipescu.

PUD-ul supus apronării nu respectă prevederile PUG, adică are o înălţime de 13,5 metri, faţă de zece metri cât este stabilit în PUG. Construcţia are D+P+2+Etaj 3 parţial cu destinaţie locuinţe colective, faţă de maximum P + 2 prevăzut în unitatea teritorială de referinţă„, a explicat, tehnic, avocatul Marian Bîrlădeanu.

În această zonă sunt 100% case, tip familie. Sub aspectul acestea, dorim să se respecte Regulamentului local de urbanism şi Planul Urbanistic General„, a afirmat Luminiţa Curtman, unul dintre locatarii nemulţumiţi.

Familiile care locuiesc în cartierul respectiv acuză presiunile făcute de reprezentanţii firmei Semnal şi de cei ai municipalităţii, însă anunţă că nu vor ceda acestora.

Noi nu suntem partea adversă. Eu vreau să investesc nişte bani, nu să mă îmbogăţesc. Nu am făcut nimic împotriva legii. Nu construiesc nimic decât ce îmi permite legea. Nu negociez, pentru că nu am ce negocia„, a afirmat Sonia Pânzaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *