Viceprimarul Lupaşcu: Faptul că salariaţii de la Filarmonică încep să câştige procesele, arată o greşeală a managerului

protest filarmonicaViceprimarul Cătălina Lupaşcu consideră neinspirată decizia managerului Filarmonicii Botoşani, Mihai Sârbu, de a tăia drepturile salariale unora angajaţi pe perioada cât au fost în grevă. Ea spune că era şi normal ca angajaţii care au acţionat instituţia în judecată să-şi câştige în instanţă drepturile salariale.

Chiar am avut discutii cu domnul director si l-am intrebat daca este sigur ca a respectat tot ceea ce inseamna legislatia in vigoare. Faptul ca acolo salariatii castiga procesele, din punctual meu de vedere este corect si sunt convinsa ca nu s-au respectat procedurile. Este o greseala a managerului. Voi avea o discutie cu domnul director, pentru ca nu este normal ca manager sa nu ai niste procedure clare si corecte, astfel incat sa nu fie nevoiti salariatii sa se adreseze in justitie„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Întrebată dacă a fost o răzbunare a directorului pe angajaţii care au protestat, în primăvară, împotriva sa, Lupaşcu a spus: „Nu stiu daca a fost o razbunare, ci o decizie nu foarte buna si nu bine bazata pe legislatia in vigoare. Un manager ar trebui sa cunoasca foarte bine legislatia in vigoare, sa aiba proceduri clare astfel incat institutia sa functioneze normal. Mai firesc ar fi fost sa nu se ajunga la acest conflict de munca„, a adăugat viceprimarul.

Aproximativ 20 de salariaţi ai Filarmonicii se războiec în instanţă cu managerul, unii dintre aceştia câştigând în instanţă zilele de grevă tăiate de Sârbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *