Avocaţii din dosarul tâlhăriei de 37.000 de euro amendaţi cu 14000 de lei de instanţă. Vezi de ce!

acuzati de talharieCinci avocaţi, din dosarul tâlhăriei de 37.000 de euro, au fost amendaţi de instanţă.

Judecătorul dosarului a dispus amendarea cu 3000 de lei a avocaţilor Gheorghe Şuhan şi Buceceanu Dinu, apărătorii inculpaţilor din dosar, pentru lipsirea nejustificată la un termen de judecată şi neasigurarea substituirii. Ulterior instanţa a redus amenzile la câte 1000 de lei.

Alături de cei doi au mai fost amendaţi în dosar şi alţi trei avocaţi. Astfel, la termenul de la începutul acestei luni, completul de judecată a dispus amendarea cu câte 4000 de lei a avocaţilor Bogdan Petrovici, Andrei Aruştii şi Cristian Popovici pentru lipsirea de la termenul de judecată şi nedepunerea dovezilor prinvind rezilierea contractelor de asistenţă judiciară.

În dosar sunt nouă persoane implicate în tâlhăria din decembrie 2011.  Daniel Mihai Huţanu, Constantin Huţanu şi Andreea Mihalache sunt acuzaţi de tâlharie în forma agravantă, Marius Aroşiţei, Paul Eduard Ciubotaru şi Florin Ciobanu acuzaţi complicitate la tâlhărie, Florian Roman cercetat pentru complicitate la tâlhărie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, Simona Huţanu anchetată pentru  favorizarea infractorului şi Aurel Fediuc pentru pentru ameninţare şi favorizarea infractorului.

Vă reamintim că, în luna decembrie 2011, valutistul Costel Jitariuc a fost agresat şi tâlhărit de 37.000 de euro. Patru persoane au ajuns, cu două maşini, pe strada Petru Rareş pentru a se întâlni cu victima, pe care Andreea Mihalache a contactat-o telefonic. După ce au lovit-o şi i-au luat banii, tâlharii au dispărut cu una dintre maşini, lăsând la faţa locului un autoturism Opel.

One thought on “Avocaţii din dosarul tâlhăriei de 37.000 de euro amendaţi cu 14000 de lei de instanţă. Vezi de ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *