Numărul nemulţumiţilor faţă de construcţia blocurilor Semnal de pe Bulevardul Mihai Eminescu, în creştere

constructie bloc Semnal pe Bulevardul Mihai Eminescu BotosaniNumărul persoanelor nemulţumite de construcţia blocurilor Semnal de pe Bulevardul Mihai Eminescu 121 a crescut. Semnatarii petiţiei depuse la Primăria şi Consiliul Local Botoşani a ajuns acum la 43. Oamenii reclamă că ridicarea unor blocuri P + 4 într-un cartier de case strică atât arhitectura zonei.

Locatarii din zona Bulevardul Mihai Eminescu- Petru Rareş au făcut o nouă adresă către municipalitate, solicitând să nu permită derularea construcţiei.

Ei cred că există o complicitate între Primărie şi firma Semnal, mai ales că în ultima săptămână reprezentanţi ai firmei care vrea să ridice blocurilor i-a ameninţat pe locuitorii din zonă cu controale de la Primărie.

Iată ce scriu oamenii primarului Ovidiu Portariuc:

Proprietarii caselor din Bdul Mihai Eminescu ne simtim deja inselati de autoritatile locale, prin faptul ca proiectul initial a pornit de la o casa de familie si prin incalcari repetate ale legislatiei in vigoare din parte constructorului si proiectantului si prin sprijinul autoritatilor locale s-a ajuns la un bloc cu aspect muncitoresc cu 4 nivele (D+P+2), depasind astfel inaltimea caselor din zona.

            Proiectul care ni se impune acum in mod fortat pentru construierea inca a trei blocuri cu inaltime si mai mare reprezinta o sfindare a legislatiei in vigoare cit si a bunului nostru simt pentru ca am tolerat ridicarea primului bloc.

Ridicarea a inca trei blocuri pe linga faptul ca strica aspectul estetic al strazii si orasului, ne aduce continuu prejudicii de vedere prin impiedicarea patrunderii luminii soarelui cit si prejudicii materiale prin reducerea utilitatilor (apa, gaz, etc.) sub minimum posibil de consum din cauza consumatorilor in plus pentru cele 4 blocuri, ceea ce ar insemna de fapt 40 de apartamente respectiv circa 120-130 de persoane –locuitori, deci consumatori in plus ce vor determina scaderea consumului normat (si proiectat) pentru locuitorii caselor deja existente.

Bransamentul de gaz existent cu toate lucrarile aferente s-a realizat prin contributia financiara proprie a locuitorilor din zona si s-a proiectat pentru cele doua case familiale de la nr. 123 respectiv 121 si nu pentru blocuri.

2 thoughts on “Numărul nemulţumiţilor faţă de construcţia blocurilor Semnal de pe Bulevardul Mihai Eminescu, în creştere

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Asta cu impiedicarea patrunderii soarelui e de rasul curcilor..Domnilor care stati peste drum,cred ca soarele va face o concesie pentru dumneavoastra si va rasari din fata casei..Sunteti penibili..

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Comunicat: Ne pare rau, spaga a fost incasata, rotitele unse, nu mai avem cum sa impiedicam milionarul sa isi faca treaba! Daca cei care contesta ajung la cuantumul spagii milionarului… mai discutam! Cine da mai mult????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *