Fostul preşedinte al CJ îi dă sfaturi lui Florin Ţurcanu

mihai tabuleac la PMPFostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, care este preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, îi recomandă succesorului său, liberalul Florin Ţurcanu, să renunţe la ideea construcţiei pieţei agroalimentare din Uvertura Mall. Într-un comunicat de presă, Ţâbuleac  susţine că „oricare ar fi culoarea politică a primarului municipiului Botoșani, autoritatea administrativă județeană nu are dreptul să se substituie și să deschidă o piață agroalimentară paralelă într-un spațiu care nu face parte nici din domeniul public al municipiului și nici din domeniul public al județului”.

El argumentează, spunând că, potrivit legii, administrarea piețelor reprezintă un serviciu public de interes local,  iar efectul economic al deschiderii unei noi piețe într-un spațiu privat constă în deturnarea unor surse financiare de la bugetul primăriei către contul personal al patronului spațiului respectiv.

„În aceste condiții, firesc  ar fi ca cei de la județ să se concentreze asupra atribuțiilor lor specifice, pentru că prea multă grijă pentru alții va genera pagubă, mai devreme sau mai târziu. De exemplu, investiția privind sistemul de apă-canalizare este atât de întârziată încât există riscul ca județul să piardă importante fonduri europene. De asemenea, deși sistemul nou de salubritate este aproape funcțional, nu s-a făcut nimic valabil pentru încheierea unui contract de delegare a gestiunii”, a adăugat Ţâbuleac.

Fostul şef al CJ nu este mulţumit nici de creditul contractat de CJ pentru drumuri.

„Este cel puțin bizară atitudinea consilierilor județeni care s- au pronunțat recent în legătură cu modernizarea unor drumuri județene prin metoda de finanțare “credit-furnizor”. Asta înseamnă că ceea ce va lucra constructorul în acest mandat, va fi plătit în anii următori, din bugetul județului, adăugându-se dobânzile aferente. Este foarte bine că există intenția modernizării drumurilor județene, dar aceasta trebuie să se facă prin atragerea fondurilor europene și pe seama programelor guvernamentale speciale, deci cu bani nerambursabili. În mandatul precedent așa s-a făcut și rezultatele pot fi văzute la Dersca, Mihăileni, Mihălășeni, Suharău, Racovăț, Coșula, Stăuceni, Răchiți, Corlăteni, Vorona, sau vor fi văzute în curând la Copălău, Curtești, Călărași”, se arată în comunicatrul lui Ţâbuleac.

One thought on “Fostul preşedinte al CJ îi dă sfaturi lui Florin Ţurcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *