Una dintre cele mai mari fabrici din Botoşani, implicată într-un proces cu două firme din Germania

materiale din stofaUna dintre cele mai mari firme din judeţ, societatea comercială Carreman Romania SRL, este implicată într-un proces vizând o sumă uriaşă. Producătorul de stofe a fost acţionat în instanţă de două firme din Germania care solicită plata a 550.000 de euro, reprezentând contravaloarea materiilor prime livare în urmă cu doi ani. Procesul a fost deschis în 2011, în dosar fiind efectuate mai multe expertize.

Reclamnaţii susţin că au livrat marfă societăţii botoşănene, respectându-şi obligaţiile contractuale, însă Carreman nu a achitat în termenele convenite, iar, pe lângă suma din facturile emise, solicită şi penalităţi de întârziere.

De cealaltă parte, societatea din Botoşani susţine că marfa primită nu a fost de calitate şi astfel s-a decis sistarea plăţilor. Reprezentanţii celei mai mari firme din judeţ susţin că materia primă prezenta mai multe defecte, cu mult peste standardele de calitate, şi din această cauză războiaele de ţesut au  procesat mai greu firele şi astfel firma a întârziat livrarea comenzilor.

Ca urmare a acestui fapt susţine că a înregistrat prejudicii materiale de ordinul zecilor de mii de euro prin întârzierea comenzilor ce trebuiau onorate precum şi prejudicii de imagine faţă de colaboratori.

Experţii desemnaţi trebuie să stabilească calitatea materii prime precum şi valoarea facturilor şi termenele de plată stabilite prin contractul încheiate între parteneri aflaţi în litigiu.

Carreman a avut în 2012 o cifră de afaceri de   117,3 milioane de lei şi un profit de 1,3 milioane. Numărul mediu de salariaţi este, potrivit Finanţelor Publice, de 325.

One thought on “Una dintre cele mai mari fabrici din Botoşani, implicată într-un proces cu două firme din Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *