Cristian Roman: Statiunea Popauti se incearca sa fie acaparata in mainile unor asa-zisi baieti destepti, care au pus ochii pe averea de acolo

roman octPresedintele Partidului Forta Civica atrage atentia ca Statiunea de Cercetare Popauti va fi acaparata, prin tot felul de manevre, in mainile unor asa-zisi baieti orientati, baieti destepti, care au pus ochii pe averea existenta acolo.  El spune ca exista un cerc de interese, din care face parte presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu si apropiatii sai, care vor sa puna mana pe aceasta statiune a statului transferand-o la Consiliul Judetean, iar ulterior in domeniul privat.

Vorbim de 1200 ha teren. Este cred ca este cel mai bun teren din Botosani, este foarte aproape de municipiu si cu toata logistica de acolo este o adevarata avere. Dati in mana oricarui privat aceasta mica avere si este un bulgare de aur. Este o acaparare a statiunii de un anumit cerc de interese de care presedintele CJ si apropiatii sai nu sunt straini. Unii deja se vad stapani si proprietari pe aceasta statiune si chiar au gandit un proiect de lege in interesul lor„, a mentionat Roman.

El sustine ca va gasi suficienti parlamentari atat de la PSD si de la PDL, dar si din opozitie, responsabili, care nu vor vota un astfel de proiect de lege.

Este un caz care incepe sa semene tot mai mult cu cel de la Institul de Cercetari Alimentare, unde sunt deja condamnati, si sunt persoane foarte importante. Sunt sigur ca organele statului abilitate sunt atente la ceea ce se intampla. Sunt mari influente si presiuni care se fac de la un nivel foarte inalt in favoare cercului. Vrea sa il transfere la CJ, trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat prin hotarare de CJ, si trag un semnal de alarma catre toti consilierii judeteni in caz se intampla acest lucru, si bineinteles privatizarea sau vinderea activelor „, a spus deputatul PFC.

Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, a declarat saptamana trecuta ca doreste ca Statiunea Popauti sa treaca in administrarea Consiliului Judetean si ca in acest sens va fi initiat un proiect de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *