Modern Calor: Sistemul centralizat este mai ieftin cu un procent de peste 40%

calorifer mmIncalzirea este mai ieftina in sistem centralizat cu 40%. Cel putin asta sustin reprezentantii Modern Calor care au facut un calcul si au constatat acest lucru. Ei spun ca investiția inițială într-un sistem individual de încălzire poate depăși suma de 5.000 de lei.

Astfel, anual trebuie să adăugăm încă vreo 650 de lei pe lângă cheltuielile pentru gaz (cam 1750 de lei pentru un apartament mediu) și energie electrică (170 lei). Rezultă un total de aproximativ 2500 de lei pe an. De cealaltă parte, când vorbim de energia termică furnizată în regim centralizat, fără nevoia vreunei investiții din partea clientului, la un consum mediu similar, respectiv de 8,5 Gcal/an și un preț de 170 lei/Gcal, rezultă facturi în valoare totală de 1445 de lei.  Calculul ne spune că acum sistemul centralizat este mai ieftin cu un procent de peste 40%. Diferența poate fi chiar mai mare, dacă finanțarea pentru realizarea sistemului individual de încălzire se face dintr-un credit bancar, la care se plătesc dobânzi și comisioane. Ca o concluzie, investiția într-un branșament individual de gaz și o centrală de apartament se dovedește a fi ineficientă în actualele condiții, doar sumele  necesare pentru realizarea acesteia fiind suficiente pentru plata încălzirii (furnizată centralizat) cam trei-patru ani. La asta mai adăugam avantajul că nici nu e nevoie de toți banii odată. Ar mai fi de spus că o instalație de ardere pe gaz, ținută în casă, prezintă anumite riscuri, deloc de neglijat, acestea fiind total excluse în cazul încălzirii centralizate”, se precizeaza intr-un comunicat al Modern Calor.

4 thoughts on “Modern Calor: Sistemul centralizat este mai ieftin cu un procent de peste 40%

  1. Nu mai stiti cum sa va faceti reclama…dezavantajul la voi e ca primesc apa calda si caldura dupa programul vostru, pe cand centrala are avantaj…la fel si daca lipsesc de acasa la voi tot platesc la centrala nu, asa ca putin ma intereseaza car bag pentru a mi pune centrala ca tot nu sunteti favorabili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *